#Bűvös szakács

Már csak illúzió a magyar libamáj
 

Már csak illúzió a magyar libamáj

A hízott máj világtermelésének 90 százaléka ma már kacsamáj, nem pedig liba - többek között ez derül ki abból az interjúból, amelyet a Bűvös Szakács készített Lóka Csabával, aki több mint húsz éve foglalkozik hízott liba- és kacsamájjal. Mivel azonban a libamáj népszerűbb, sokszor a kacsamájat is ez alatt a címszó alatt adják el.

hvg.hu hvg.hu

A leghíresebb hamburgerek
 

A leghíresebb hamburgerek

A sors és az amerikai fast food-ipar nagy iróniája, hogy a végletes konformizmust kiszolgáló gyorsétkeztetést zseniális nonkonformisták hozták létre – állítja a Bűvös Szakács.

hvg.hu hvg.hu





Nézzünk be Heston Blumenthalhoz!
 

Nézzünk be Heston Blumenthalhoz!

Egy fillérünkbe sem kerül, s ott vagyunk Bray-ben, a Kövér Kacsában (Fat Duck), amely évek óta egyike a világ kevés számú három Michelin-csillagos éttermének.

hvg.hu hvg.hu

Milyen eredetű a carbonara?
 

Milyen eredetű a carbonara?

A legenda szerint a spaghetti alla carbonara (szénégető módra) a második világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja - olvasható a Bűvös szakács blogon.

hvg.hu hvg.hu